Administrar

Blog de Pep Pomar

No aniré a votar dia 27 de Maig

passatger | 15 Maig, 2007 21:25

Dia 27 de Maig no aniré al meu Col·legi Electoral a dipositar les paperetes amb el  meu vot. No ho faré perquè ho vaig fer ahir, després de dinar, a l’oficina de correus de l’Avinguda de Roma de Barcelona, en dilluns i sense coes.

 

Tot canvia i evoluciona, però completar el vot per correu és igual de laboriós que fa trenta anys. El votant per correu hauria de ser reconegut per la seva previsió, per l’estalvi de campanya electoral que fa i per l’esforç  i  la paciència que inverteix en exercir el seu deure. Com a mínim, quan vota, a correus mateix li haurien de fer entrega d'un val de descompte del 25 %, que no servís per res, com els vals que em dona Spanair cada cop que el vol surt amb retard, darrerament sempre, per cert.

 

Per contra l’anar i tornar de correus, permet una contemplació detallada de les paperetes que el dia de les votacions és mala de fer. Hi ha, per exemple, una candidatura que fa del lema “Por un mundo más justo” el seu nom de partit i un desig que deu tenir més adeptes que els vots que poden recollir. Una altre, més curiosa, la CenB, presenta per logotip una cadira buida, com les del pintor Horacio Sapere, però que pareix que s’exclama, com les dels tebeos antics. Aquesta candidatura fa del vot el seu fracàs: demanen el vot en blanc i per tant el pitjor favor que poden rebre és aconseguir adeptes i votants.  Hi ha també, en el paquetet de paperetes, quatre candidatures,  Partido Balear, Partit Illenc de ses Illes Balears, Unió d’es Pobble Baléà (sic) i sa Clau, que intuesc que deuen tenir un programa i unes aspiracions similars. Es una intuïció poc científica, basada en la intuïció de la part femenina que tots tenim, i que en bona lògica  els hauria de convèncer a fer un bloc (o un bloqu) si volen arribar a tenir algun representant algun dia, a quealsevol dels parlaments, consells o ajuntaments.

 

Ahir vaig passejar les paperetes per la feina, com un trofeu precoç, i vaig mostrar-les a alguns companys de treball, per fer-ne el xafardeig. Més d’un volia comprovar el nom de na Mª de la Pau Janer (INDEPENDIENTE), el llegien i feien algunes capades, comprovant que el que sabien era cert: és candidata del PP, cosa que a Catalunya no s’expliquen de cap de les maneres. Per altres, la curiositat era que el Bloc inclogués a ERC, - “no els perjudica això ?” em demanaven - cosa que a Catalunya tampoc s’expliquen. I d’altres es sorprenien que a les candidatures socialistes fos més gran el PSOE que el PSIB, cosa que a Catalunya no s’entendria. Tots s'impresionen que votem tantes coses, cosa que a Catalunya no sabien.

 

La meva espera serà més llarga i amb dotze jornades de reflexió inverses. Un altre avantatge del vot anticipat, que m’estalvia dies d'indecisió i em fa somiar el canvi sense haver de patir una campanya que no exposa projectes ni ideologies. No hauré de sofrir tampoc els cotxets de minusvàlid peperos, ni l’evolució (i la involució)  de l’art fotogràfic en les grans façanes urbanes, ni el penúltim brot de megalomania, capaç de prometre la reproducció kitch de les noves set meravelles del món, elaborades  pels set arquitectes més cars del planeta.

 

       

Comentaris

 1. ELECCIONS

  Lletgir el que es fá per poder votar abans del día de ses eleccions... el trangol de ses visites a Correus, etc., per poder després veures es procés desde sa barrera del fet complit.....

  Per part meva, trobo a faltar un compromís serios de sa ciutadanía amb el que representa es vot en democracia....

  Tal vegada no arribo a comprendre el perqué sa gent no relaciona es día a día (lleis, impostos, normes, ordenances, etc.) amb ses persones i partits que ens governan i als quals podem triar cada quatre anys...

  O sigui, es como si noltros poguesim triar quí será es nostro "Jefe" i tammateix.... triem es que més en fotrá.... No arribo a tenir consol...

  RAFEL AEDO | 29/05/2007, 08:29
Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
 
Powered by Life Type - Design by BalearWeb - Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS