Administrar

Blog de Pep Pomar

Les 7 meravelles

passatger | 22 Maig, 2007 03:13

A la sortida del recinte els visitants esperen pacients el seu torn per signar un dels llibres d’escrits de suport a la candidatura de Machu Picchu a la llista de les noves set meravelles  del  món. Els milers de turistes que cada dia fan els recorreguts, és converteixen en segurs i apassionats publicistes del guardó per les runes incas.  I si no ho fan només sortir, tenen altres oportunitats, ja que tot el Perú turístic és un reclam d’adhesions. Es un objectiu nacional.

 

La impressió que fa Machu Picchu no la fa tant  la ciutat bastida i abandonada abans que els espanyols hi arribassin, de per si prodigiosa i de dimensions equilibrades. Es molt més la seducció del lloc, el seu misteri, el contrast entre la gúbia del Waina Picchu i els fondals del riu Urubumba i l’equilibri singular del conjunt asimètric. Tot això és el que suscita la sensació d’estar realment al centre dels quatre punts cardinals, a un lloc sagrat, on s’alena una atmosfera pròpia, que no aconsegueix trencar ni l’excés d’humanitat, de grups guiats, de vells i de joves que hi deambulen  i tresquen contínuament.

 

Hi ha pocs llocs del mon que superin la prova de la invasió turística i que sotmesos a la depredació de les riades humanes i al seu consum continuat, s’aguantin i mantenguin la seva bellesa, pocs – i alguns indignes – competidors ha de trobar en aquest ranking postmodern.

 
 

Machu Picchu convida a tombar-se sobre l’herba d’una de les marjades, mirar i no fer res més que captar el lloc i paladejar-lo. De segur que la contemplació en silenci, és la pregària laica que em demanava que hi fes un bon amic.

Comentaris

 1. 7 Meravelles

  Es la pregària laica mes antiga,probablement mes ancestral de les que conec. CONTEMPLAR EN SILENCI. Immillorable, Passatger.
  Gràcies

  Jacob | 22/05/2007, 17:56
 2. MANIFEST

  MANIFEST CIUTADÀ
  La situació de les Illes Balears és crítica. A pocs dies de les properes eleccions, un grup de ciutadans de Balears volem fer palesa la nostra indignació per la realitat d’un territori cada vegada més malmès, un patrimoni artístic, arquitectònic i històric més fet malbé i una llengua i una cultura menys respectades. No demanam el vot per a cap partit concret, sabem que el que passa té uns responsables i de manera llampant ens posicionam en contra del que ha fet i el que vol fer el Partit Popular a aquestes Illes Balears, i també de la hipocresia dels que hi donen suport: polítics, intel·lectuals, professionals, o, en general, tots els que fan veure que no ho han notat o que les coses no poden ser d’altra manera, amb un evident menyspreu pels partits de l’esquerra i la intel·ligència dels ciutadans illencs. No som ingenus i hem vist moltes de desastres:
  ∑ Convertir platges en urbanitzacions
  ∑ Destruir muntanyes i litorals
  ∑ Omplir foravila de cases o casetons, sovint il·legals
  ∑ Allunyar i embrutar la mar amb ports esportius desproporcionats
  ∑ Oblidar els vells i els discapacitats
  ∑ Crear uns mitjans de comunicació convertits en instruments de propaganda
  ∑ Fer de Palma un lloc hostil, inhabitable i anacrònic
  Ara que hem viscut la destrucció accelerada de les Illes Balears pels interessos econòmics d’uns pocs, hem contemplat la banalització de la nostra cultura, l’oblit de la nostra llengua catalana, ens hem sentit fortament agredits i creiem urgent votar a favor dels que volen aturar totes aquestes malifetes. Un vot per a la defensa ho és contra l’agressió. No ho oblidem!

  MANIFEST | 22/05/2007, 22:09
 3. MACHU PICHU

  Amb es teu estil de viatjer poétic y descriptor de emocions, crec que mos apropas els llocs que visites amb acurada cercacia...

  Lo sigüent será que noltros també anem a disfrutar de ses maravelles que descrius.

  RAFEL AEDO | 29/05/2007, 08:20
 4. fasd
  afd | 23/12/2008, 09:27
 5. link

  White stripe vest with big letters looks very a-line Marine links of london style, deserve to bare color more links of london slender legs low-heeled shoes, fair and succinct modeling makes links london your day. : White condole belt vest look sexy, tie-in 100 plait links of london braceletinvincible the broken a-line Gucci clothes but let a person too sweetie bracelet many things to see, deserve to go up white shoes like links of london heart charmschool girl is natural.

  xiao | 09/11/2010, 01:41
Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
 
Powered by Life Type - Design by BalearWeb - Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS