Administrar

Blog de Pep Pomar

Rafel Pomar, pintor

passatger | 11 Juliol, 2007 20:35

Torn a Palma, però no a temps per anar a fer la projectada visita a Rafel Pomar, impossible els darrers caps de setmana. He pogut, això sí, assistir al seu funeral, avui vespre a Sant Jaume.

 

Les notes del Primer Concert per a piano de Txaikowsky, insòlites en una missa de difunt, i les paraules de Tomeu Català, amic i confident, han convertit l’acte en una trobada singular de familiars i els pocs companys i coneguts que s’han trobat al temple.

 

Tomeu Català ha recordat que en Rafel, despotricador contra l’Esglèsia i contra la religió, anava els diumenges a la seva missa, a Puigpunyent, i quedava al fons, just devora el portal per escoltar el sermó i  ben probablement per sentir el que havia ansiat percebre llegint la Biblia. El llibre de Job, era el seu preferit.

 

Controvertit, bohemi llunàtic, foll, en Rafel havia volgut viure una joventut continua sense formalismes. Recorregué el món i recalà al desert, a Algèria, que estimava i travessva amb intensitat i on cercava i recercava espai per la seva dèria, la pintura, i per la seva felicitat.  Vogué ser jueu i troba el seu mon en terra de musulmans. La generositat de Rafel Pomar Nadal era fora de tot dubte. Per això no tenia res.  La força expressionista de la seva pintura, els vermells, els blaus, les formes voluptuoses, els paisatges crepusculars i els retrats intensos, definien una personalitat artística singular. Pocs pintors al funeral per acomiadar  un artista que no era ni dels clàssics ni dels moderns ni dels contemporanis.

Torn a Palma i entre les llàgrimes de n'Ignàcia, del meu veinat i de la cuidadora d'en Rafel, se m'apareix la seva figura d'apostol, els seus ulls vius, els seus cabells enlaire, anant d'una part a l'altre amb la furgoneta carregada de bastidors, de pinzells i de tubs de pintura

Comentaris

 1. Re: Rafel Pomar, pintor

  se del teu nombrament..un consell....no renovis a ningu ...sense estar molt pero que molt segur..resulta que ara son tecnics....no politics.....
  Realment..nomes volen convençer que son imprescindibles.
  tu mateix.
  JO NO RENOVARIA A CAP CONTRACTE DE LLIURE DESIGNACIO.
  Arriesgarse y acudir a gente de tu confianza es lo que te aconsejo.
  Que no te vendan la moto
  Te deseo toda la suerte del mundo.
  visca el canvi y visca als paisos catalans

  sonia | 12/07/2007, 19:20
 2. despedida

  pep pomar.........jo seguia el teu blog amb ilusio ara ...pas de tu.. estava a la teva presentació a l'ibsalut.
  LA UNICA OPCION QUE HAS ELEGIDO ES "MANTENER CARGOS DEL PP"

  sonia | 14/07/2007, 21:09
 3. timimoun

  hola siamo amigos de pomar en argelia .la familia lounes

  lounes akli | 15/07/2007, 13:52
 4. rafel pomar pintor

  Gràcies per les teves paraules, va ser un home que va nedar contracorrent i el preu que va pagar va ser prou alt.
  Ahir vaig llegir un poema de Antonina Canyelles del seu llibre piercing que des de aquí li vuy dedicar:

  No sé si tenc la sang
  plena de vidres o d'arena.

  M'agraden les botelles i el desert.

  ignàsia Pomar | 19/07/2007, 12:16
 5. Rafel Pomar Pintor

  Com a representant dels antics alumnes del col·legi Salesià de Barcelona (Horta) on Rafel Pomar va cursar els seus primers estudis vull donar el meu condol a la família i al mateix temps agrairia molt que algun familiar es posés en contacte amb mi al telèfon 93 887 08 65 o a l'adreça electrònica marc.sarda@terra.es, moltes gracis.

  Josep Sardà (Ex-company Salesians Horta) | 06/10/2007, 08:44
Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
 
Powered by Life Type - Design by BalearWeb - Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS