Administrar

Blog de Pep Pomar

Quarta Simfonia de Barcelona

passatger | 29 Juliol, 2007 13:43

Acceleradament, sense espai - quasi - per un comiat ordenat. Amb el temps just per adecentar la taula i mig buidar la casa. Amb hores, ja robades, per dos sopars emotius, amb un fins sempre per email, he tancat la quarta Barcelona. Quarta Barcelona en dos tempos,  amant d’entresetmana, intensa, madura, tranquil·la, un mica perduda  que s’ha acabat amb el retorn precipitat a la Mallorca de sempre. Una sola Mallorca, immutable, - la pell no compta - contra quatre barcelones.

 

L’abandó, ara un final de trajecte, definirà amb el temps els contorns d’aquesta quarta simfonia i em compareixerà pels racons de la ciutat cada vegada que hi retorni. Avinguda del Tibidabo, el carrer d’Urgell, el Liceu, l’Auditori, la Barceloneta, La Central, el Puiget... seran el refresc de la memòria d’aquests anys de transeünt. Passatger amb punt de sortida i arribada a una Barcelona, que he aprofundit més que mai en el seu paisatge humà, admiració i també desencís per la confusió col·lectiva davant els nous dilemes.

Una primera Barcelona, difuminada en els primers records d’un nin de sis anys, i en els retorns d’adolescent. Viatges de peregrinació i de negoci. Color gris, misteris i misèries d’una ciutat activa i bruta. Hotels i restaurants decadents. Escales mecàniques, esglésies i famílies rares. Zoolològics i tibidabos. Fàbriques, botigues i botiguers. Trolebusos, tranvies, taxis i metros. La pela és la pela. Coloms i ritus iniciàtics, mirant al futur i respirant una còmoda llibertat que es reconeix quan es confronten els espais de relació.

La Barcelona del llarg trajecte estudiantil. Hora de transicions i aprenentatge civil intens. Impacte agut i definitiu, mentre Barcelona cosmopolita es neteja i comença a adquirir alguns colors. Infinits racons. Quasi cada barri, cada carrer, reverbera algun passatge de la història personal, d’aquells temps de final d’època. Corregudes, nits, debats. Un país unit i la claredat del futur, donant seguretat i valor a tot un poble.

L’ocasional i fortuïta Barcelona, d’entreresidències. Quasi dues dècades de reencontres esporàdics, de consums culturals, d’enlluernament pel canvis apresurats i d’impaciència per la crisi que es veu venir. Màsters i cinemes. Barcelona d’hotels i de cases deixades.

No em queda temps per mirar les quatre barcelones, des del consum frenètic del temps d’aquests dies. Vertigen  de distància sideral.

Comentaris

 1. jojo

  wedding dresses wedding dresses
  wedding gowns wedding gowns
  bridal gowns bridal gowns
  lace front wigs lace wigs
  wedding invitations invitations
  lace wigs wigs
  full lace wigs wigs

  jojo | 17/10/2008, 04:24
Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
 
Powered by Life Type - Design by BalearWeb - Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS