Administrar

Blog de Pep Pomar

Transport públic

passatger | 30 Setembre, 2007 19:43

Poques lectures i poc temps per escriure res que no siguin feines encomanades. Aprofit l’autobús numero 8 per llegir quasi d’amagat, fent equilibris a les redones del camí, com fan els usuaris del Metro de Barcelona.

Soc poc expert i no trob el racó adequat.  El transport públic que em pertoca passa amb freqüència acceptable, però en arribar al centre vessa de gent.  

- Es que no han previst ses noves urbanitzacions – sent que diu una dona  a l’altre–

- Si, però el mes passat era pitjor. Ara amb es començament des col·legis han posat més autobusos – contesta la seva amiga – 

L’experiència autobusera de les dues fa que la conversa derivi cap a fantasies de millora. Les dues passatgeres imaginen variants de la línia principal  que diuen “afavoriria a molta de gent que ha de caminar per arribar a sa parada” i alaben un dels xofers habituals que “agafa tot-hom en arribar a Sa Plaça Madrid, encara que vagi molt ple” 

El 8 fa un trajecte de baixada que fa anys coneixia i ara em sembla estrany. Un temps dues empreses competidores feien carreres per agafar els clients abans. Una veu bilingüe revela els noms de les aturades. Pas una penada pel cotxet lligat amb unes corretjes on hi ha un nin negret que dorm ben tranquil. 

El públic del meu autobús és contundentment femení. Dones madures que deuen anar a jornal, de més joves que ja duen l’uniforme posat de l’empresa on van a fer feina i escolars – en aquest cas nins i nines – carregats amb motxilles desproporcionades.  

Amb l’autobús arrib deu minuts més  tard que amb el meu cotxe però evit la fòbia als aparcaments subterranis i em permet el luxe de no entrar d’amagat cada matí a la feina. Cadascú te les seves raons.

Comentaris

 1. Transport públic

  Peró et permet tenir un moment de lúcida mirada i reflexionar sobre aquelles coses que, per sabudes, a vegades oblidam. Al menys, podem gaudir de les teves reflexions.
  Salut

  Jacob | 30/09/2007, 22:35
 2. Re: Transport públic

  jo també faig servir la línia 8, més de pujada això sí. Hi ha moments en que no hi cap una agulla i realment crec que és degut a que té una molt bona freqüènica. La gent no vol esperar i línies com la 8 o la 3 van ben plenes sobretot per això.
  El recorregut és important evidentment, però la 29, que dona la volta a ciutat sempre va buida, clar 20 minuts de freqüència no hi ha qui ho aguanti, la fas servir 3 cops i tires de cotxe.

  enguillem | 01/10/2007, 05:21
 3. Re: Transport públic

  La 8 sempre ha tingut bona freqüència i les llargues rectes han permés de ser un trajecte agradable.
  L'altre dia vaig pujar a la 15 i, que em perdoni, però em vaig haver de col·locar davant la porta de sortida perquè la pudor marejava. És clar, jo havia agafat el de les 18h. Amb la 18 i la 30 ha millorat la càrrega de passatjer i gairebé ningú queda fora.

  Ensaimada | 05/01/2008, 15:28
Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
 
Powered by Life Type - Design by BalearWeb - Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS