Administrar

Blog de Pep Pomar

Israel Korenbrot

passatger | 28 Octubre, 2007 15:50

Per fer companyia  a la seva amiga Isabel Turrent, que es desplaçà de Mèxic per presentar la seva novel·la La Aguja de Luz, Israel Korenbrot i la seva dona han passat sis dies a Mallorca.

Korenbrot és un fotògraf d’origen polonès, nat el 1925, que ha viscut des dels set anys a Mèxic on la seva família es desplaçà amb la pretensió de passar als Estats Units. La llarga espera del visat el convertí en Mexicà fins que l’any 1983 va  anar a residir a Israel amb la seva dona Alicia. 

Israel Korenbrot és un home de faccions expressives i serenes. Destaca el seu somrís ample que exhibeix sempre que xerra. Quan és a punt de fer una pregunta, el prodromos és una actitud física  de simpatia i curiositat que s’estén per tot el rostre i predisposa l’interlocutor. Un no es cansa mai d’assedagar el seu interès seré i viu. Una gràcia personal que ben segur és la clau de la seva vitalitat.

L’obra de Korenbrot, http://israelkorenbrot.com/ , s’ha centrat en el blanc i negre i en la seva obsessió per retenir les expressions més personals, els gest, la mímica del rostre humà dels seus objectius. Ha sucumbit a la digital, però encara la càmera en les seves mans pareix una pròtesi articulada a punt de caçar amb lentitud segura, el moment més crític de la cara de les persones. Els seus treballs sobre el mon de les pulquerias mexicanas han donat la volta al món, però és en l’intimisme de la comunitat de Modi’im, una deriva del hippysme místic, on ha trobat la manera d’expressar la serenor de la seva maduresa.  

Enamorat de Mallorca, Israel no se’n podia avenir d’haver descobert aquests dies de pluja nous recons de l’Illa i una nova interpretació de la memòria i dels secrets dels nostres misteris que tant el fascinen.

Comentaris

  1. Israel Korenbrot

    Una excel·lent persona i una gran fotògraf....

    Jacob | 29/10/2007, 08:47
Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
 
Powered by Life Type - Design by BalearWeb - Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS