Administrar

Blog de Pep Pomar

Bar Vicent's

passatger | 10 Novembre, 2007 18:19

El Bar Vicent’s – amb t i  apòstrof arbitrari que li dona un nom particular – va festejar ahir divendres els seus quaranta anys d’existència, convidant a parroquians, veïnats i amics a beure i menjar. En Joan del Bar Vicent’s va oferir una generosa barra lliure a tothom i no s’aturava de repartir canyes i copes de cava, i distribuir pernil i salat, com si volgués eternitzar els moments de festa i celebració que ell era el primer en delectar.

El Bar Vicent’s és el bar de la barriada de Santa Pagesa, que controla el cap de cantó de Blanquerna i Ticià. Es un cafè de barri, un local petit que els darrers anys ha crescut cap a defora i ha incrementat així el seu paper social amb quatre o cinc taules sempre ocupades. No és només el bar del cafè amb llet o la cervesa apurada a la barra. Ara, amb la peatonització de la via, ha contribuït a canviar la vida d’aquest tros de Palma, i s’ha convertit en punt de trobada i de referència. Un carrer lliure per seure i jugar i una terrasseta – amb la nosa horripilant del mur metal·lic que la separa del cafè - per seure i prendre el sol.

El barri - on hem viscut vint i dos anys - ha canviat. No hi ha ja ni les mateixes botigues ni els mateixos estadans. En aquest panorama de mutació el Vicent’s és el destil·lat de la barreja social, cultural i ètnica que viu al barri, un tutti frutti com la paret de miralls que decora el cafè. Al Vicent’s hi berenen, hi juguen a cartes, hi llegeixen la premsa i hi maten el temps clients de tota casta i condició. Hi podeu trobar botiguers, veïnats joves i  grans, treballadors d’oficina bancària, sindicalistes, aturats, gent de dretes i gent d'esquerres, empleades del súper, immigrants, polítics, dones que van a la compra, escriptors o capellans. Gent normal, gent que composa el puzle urbà de l’eixample de Ciutat i que ahir vespre es mesclaven i es reconeixien.

Això fou la festa - un acte que no es publicarà a la secció VIP dels magazines - un compendi, fora d'hores, del que és a diari el rosari de persones que entren i surten del Vicent's, concentrats i acaramullats: les madones de la botigueta, els de la botiga de texans, les oficinistes de La Caixa, l'al·lot de les vases, la perfumera, les boutiqueres, els de l'asociació,  els quillos, els pijos i els intel·lectualets...respirant fum i fent festa i conxorxa.  

Al Bar Vicent’s va néixer també, fa quatre anys, l’Associació de Veïnats de Santa Pagesa, com si fos lògic triar aquest lloc i que en Joan en fes la foto commemorativa i agermanar així les dues entitats més significades de la barriada.

 

Llarga vida al Bar Vicent’s i a  l’amo, que ahir ja posava gasolina pel nou trajecte fins  la celebració de les noces d’or.  

Comentaris

 1. enhorabona

  En agrair-te, Pep, aquesta bona notícia que acab de llegir ara mateix, se m'ocorre d'expressar-hi que
  De tots aquests quaranta anys /
  en deuen fer trenta-nou /
  que vengué en aquest bar /
  qui aleshores era nou. /
  Ara poc a poc es mou, /
  ja no es menja tants variats, /
  qualque pic ha de dir prou /
  a més suc i més gelats. /
  Així i tot, gens no li cou /
  desitjar a l'amo, en Joan /
  que, així com quan aquí plou /
  la gent s'aixopluga al bar, /
  hi mantengui sempre el sou /
  de la més vera amistat.

  CIL | 11/11/2007, 00:34
 2. A Cil

  Gràcies Cil per aquestes gloses, que passaran a la història del Vicent's. L'altre nit, com a la cançó de Sisa, només hi faltaves tu, que ets també part característica del barri.

  Pep | 11/11/2007, 13:19
 3. jojo

  wedding dresses wedding dresses
  wedding gowns wedding gowns
  bridal gowns bridal gowns
  lace front wigs lace wigs
  wedding invitations invitations
  lace wigs wigs
  full lace wigs wigs

  jojo | 17/10/2008, 04:21
Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
 
Powered by Life Type - Design by BalearWeb - Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS