Administrar

Blog de Pep Pomar

Nit de premis

passatger | 07 Febrer, 2008 20:58

En Jacob, artista, admirat i amic – una triple "a" poc repetible – ha enfonsat el meu desig de passar a la història com l’únic mallorquí que no ha rebut mai cap premi – tret d’algun reconeixement de redacció escolar o d’altres pescats por ser vos quien sois - . Venint de qui ve és un honor trifàsic, una gràcia i un motiu per arribar un dia clar com avui al seu estudi de Fornalutx i mirar el que ha creat.

El premi  Eseya http://arteypico.blogspot.com és una iniciativa que engresca a mantenir aquesta roda i que a mi em servirà per desvetllar admiracions secretes, enganxades personals i eclèctiques que no puc evitar quan els vespres encenc l’ordinador.  

 Les regles del premi són les següents:
- Cal triar cinc blogs que es consideri que són mereixedors d'aquest premi per la seva creativitat, disseny, material interessant i aportació a la comunitat bloguera, sense tenir en compte el seu idioma.
- Cada premi atorgat ha de tenir el nom del seu autor/a i l'enllaç al seu blog per tal que tots el puguin visitar.- Cada premiat ha d'exhibir el premi i col·locar el nom i enllaç al bloc de la persona que li ha atorgat el premi.
- Premiat i premiador han d'exhibir l'enllaç d'Arte y pico per tal que tots sàpiguen l'origen d'aquest premi.- Exhibir aquestes regles. 

 

Els cinc seleccionats, - tots de prop desaprofitant la invitació global - son part d’aquesta assiduïtat que va canviant però que manté algunes constants de fidelitat, com la d’en  Jacob que és mútua.

 

-         Aquest inquietant i creatiu blog d’en Guiem Mudoy arritmic, de mirades boges, tubs i molles

-         El seré blog de Fabian , Alta Mar. Un jubilat que no s’atura de passejar, pacient i curiós, per la ciutat que estima

-         El blog de Gabriel  Bibiloni fidel a les seves idees, que son les seves,  i a la seva llengua fins l’entreteniment

-         Un mallorquí a l’exili, al corrent de tot: cartesdemexic 

-         I el blog d’un parent Jordi Vidal perquè aquí tots ens coneixem, però    la família és la família

 

Comentaris

 1. Premi

  Jas saps, Passatger, lo bé que sempre resulta una ensabonada, encara que sia de sabó fluix. Bon cap de setmana.

  Jacob | 08/02/2008, 09:13
 2. Escola Son Serra

  Enguany, l'escola pública de Son Serra acompleix 25anys (la nova). Estàn cercant fotografies de l'antiga escola. Potser tú els podries ajudar. Dèien que havia estat un hospital o un hospici per nins abandonats. Què se sap de la possessió que ha donat nom a Son Serra? M'interessa molt aquesta història i no sé ben bé on trobar informació?

  Vicenta | 14/02/2008, 20:19
 3. Son Serra

  Record bé l'antiga escola, però no en tenc cap fotografia ni en conec la història. Segur que cercant trobarem informació. Un poc més amunt de l'escola hi ha el que eren les cases de Son Serra Gran. Crec que hi devia haver unes cases, a dalt de la costa de Saragossa que devien ser l'antiga Son Serra (o eren aquestes de Son Serra Gran ?)

  En qualsevol cas l'establit de Son Serra era inicialment constiuit pels carrers (carrerons) que van a donar a la costa de Saragossa. Molts no passaven, com encara passa amb els carrers Toro, Alagaida, Valls. Aquesta part és de mitjans del sXIX. Més tard (supòs que als anys 20 degué crèixer cap a Maribel, amb l'Escola Pública i Matamusinos (quin nom més enigmàtic !)

  Ja cercarem

  Pep | 14/02/2008, 20:58
 4. Més Son Serra

  Sé que la va construir en Forteza(si les meves informacions no són errades). Conec part de la seva família , encara que fa estona que no tinc contacte...
  va morir fadrí i sense descendència...però una neboda seva encara viu a Palma...tal vegada ella tingui qualque tipus de constància...
  ¿I el carrer Gelabert?

  Vicenta | 20/02/2008, 14:41
 5. Forteza

  Es probable que sigui de Guillem Forteza, arquitecte regionalista que va fer moltes escoles. Va ser batle de Palma per un curt periode. Se que un arquitecte jove estava preparant una tesi doctoral sobre la seva obra, en particular d'escoles

  Pep | 21/02/2008, 19:38
 6. Més Forteza.

  En Guillem Forteza va fer la seva reforma. La majoria de la seva feina va ser a Itàlia i aquí va fer moltes reformes d'escoles.
  Ánim i força.

  Ensaimada (Vicenta) | 04/03/2008, 15:19
 7. Escola de Son Serra

  Idò l'altre dia em regalaren la recent biografia d'Emili Darder que ha publicat l'Ajuntament de Palma. Hi ha una referència a les escoles projectades per l'Ajunatment l'any 1931. Respecte de la de Son Serra diu que es va fer a un solar mi cedit i mig venut per Damià Mas i Agustí Barceló. Quan al projecte diu que va ser dels arquitectes Garau, Ribas i Oleza. També fa esment de la inauguració, el Febrer de 1933

  Pep | 04/03/2008, 21:35
Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
 
Powered by Life Type - Design by BalearWeb - Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS