Administrar

Blog de Pep Pomar

Crisi Ninja

passatger | 15 Juny, 2008 12:07

Dijous passat en una curta estada a Barcelona, vaig fer un breu encontre amb els meus fills: teràpia a l'època d'exàmens, tan cruel com una vaga de metges. El meu fill que farà 19 anys però que encara fa les preguntes, de manera directa i apassionada com quan en tenia 6, em va demanar clarament: "Explica'm això de la crisi econòmica; perquè és que ara hi ha crisi?" Val a dir que el que més li preocupa són els preus dels pisos tant de lloguer com comprats, perquè l'obsessiona - tot i que no ho expressa de forma diàfana i personal - que ho tendrà difícil, d'aquí a pocs anys, quan es vulgui establir pel seu compte. 

Algú pot interpretar que l’interès per aquesta cosa abstracta és una posició cromosoma Y – like. Certament la meva filla no em va fer la pregunta però em va informar que aquest estiu vol fer feina per guanyar doblers i poder guanyar un poc d’independència monetària, sense haver de mendicar als pares. Abstracció vs esperit pràctic. Pot ser no em va demanar que fes la inversió directament perquè sap que hi ha crisi i dedueix que afecta tothom per igual. Fals, perquè els que cobren dels fons públics la pateixen amb menys risc i intensitat, però sap també que les extravagants ocupacions de son pare l’han duit a l’atur en més d’una ocasió.

  

Les poques hores de retorn barceloní també em feren parar a un sopar amb alguns amics del sector sanitari. Monotema maníac : la crisi econòmica. Pot ser perquè m’entretenc poc amb la premsa local i a moltes reunions em distrec amb la black berry, però vaig tenir la impressió que els catalans estan més amoïnats, més pessimistes i pensen més en solucions - o simplement en parlen més que els mallorquins -  a aquesta recessió impertinent.  

El meu fill no és prou atrevit, encara, per reconèixer que el seu pare no ho sap tot. Fins ara sempre m’en surt i em desassossega pensar que d'aquí poc descobrirà la veritat que tots coneixen. Tot i així vaig apuntar algunes explicacions no de tot fracassades, però no he pogut parar fins a  trobar una resposta millor a la que vaig improvisar per poder-li demostrar que les argumentacions més acurades s'han de cercar, contrastar i elaborar.

Pels que els hi passa el mateix o simplement volen començar a entendre la crisi, al blog Leopoldo Abadia, professor de IESE, hi ha un article que circula ja a tota la xarxa i en tots els blogs,  Crisi Ninja , per a mi, després de cercar i cercar, és el millor que he pellucat fins ara. Insuperable, clar, didàctic i entenedor. 

Comentaris

 1. Una crisi és un canvi al món

  A jo , m'apassionar tot el món de la informació. LA crisi fa temps que donava senyals però era com en Pere i el llop.
  LA filla ,a la teva dona; el fill, enfadat.

  vic | 20/06/2008, 17:02
 2. Crisi filial

  Aquest fill teu ja feia cara de preocupat als 6 anys. Pot ser que ara als 19, faci la carrera d'Economiques per poder explicar brillantment les crisis i altres fenomens economics quan ja han passat.

  JM | 22/06/2008, 09:55
 3. Preocupació

  Jo estiria molt preocupat, si com está passant truques al servei de cita previa (quina putada que féreu a Mallorca, això si que es un centim sanitari), i quant demanes hora per el metge te diuen que no t'hen poden donar perque no tenen "agendas".....
  Pero, quant se puja a la politica, se perd l'enteniment.

  Teodomiro | 25/06/2008, 08:20
 4. Qualsevol

  Aqui de deixo un enllaç...
  Ja se que no fereu res, però..
  http://www.jano.es/jano/actualidad/ultimas/noticias/janoes/espacios/libres/humo/medida/salud/publica/eficaz/_f-11+iditem-3228+idtabla-1

  Teodomiro | 04/07/2008, 17:11
 5. Crisis Ninja

  Vaja, veig que aquesta crisi Ninja, la fet emmudir ....
  Ja fa més d'un mes que no ha escrit res......
  I que hi ferem...!!!

  Teodomiro | 18/07/2008, 12:08
Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
 
Powered by Life Type - Design by BalearWeb - Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS