Administrar

Blog de Pep Pomar

Dues dones i les vies del tramvia

passatger | 21 Agost, 2008 16:41

La fotografia  de les tres  dones baixant les costes de la Bonanova  aconsegueix un efecte aerodinàmic, si més no, airós. La corba, l’ impuls de la baixada, les formes dels abrics, el pentinat i el gran bolso que s’intueix de la dona d’ enmig que camina amb elegant seguretat. Te un aire picasià. La del fons sembla més jove i res permet assegurar que pertany al mateix grup. Pot ser espera el pas de les dues dones per posar davant la vista.

 

 

Es probablement un diumenge de maig de finals dels cinquanta i les dues dones endolades venen de fer el mes de Maria al Santuari de la Bonanova. El tramvia, al que li resta poc temps de reinat, és poc freqüent i surt a compte fer el camí fins a Ca’n Barbarà per on passen amb més assiduïtat o on és fàcil aturar un taxi.

Fa sol i el dia és clar amb un lleuger vent de mestral. Al fons la Seu i la Riba suren damunt un mar que pareix en calma

Comentaris

 1. Re: Dues dones i les vies del tramvia

  No sé si es en esta curva o en otra que hay más abajo, cercana al torrente, el tranvía no podía subir y el tranviario, tras bajar los viajeros, bajó el trole y empujamos hasta que la cuesta no era tan fuerte. A mí me ocurrió cuando era niño un par de veces, en la segunda mitad de los cincuenta, y creo que los viajeros ya sabían que en una curva tendrían que empujar.

  Hay que decir que la corriente eléctrica no era en aquellos tiempos muy regular y posiblemente no tuviera suficiente fuerza para arrastrar un tranvía cargado de viajeros en una cuesta empinada con curva.

  Saludos

  Fabián | 21/08/2008, 17:13
 2. dues dones

  Una preciosa imatge que evoca molts de records!

  Jacob | 24/08/2008, 17:57
Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
 
Powered by Life Type - Design by BalearWeb - Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS